Alzheimer Café Maasgouw op 9 november

Waar kan ik hulp of ondersteuning vinden als er sprake lijkt van beginnende dementie bij mezelf, mijn partner of iemand anders in mijn omgeving? Hiervoor wordt in sommige gevallen een casemanager-hulp-bij-dementie ingeschakeld. Tijdens het Alzheimer Café op maandag 9 november wordt hier uitleg over gegeven. U bent van harte welkom!

Thema: Het werk van de casemanager-hulp-bij-dementie

In Nederland, en dus ook in Gemeente Maasgouw, is het “vangnet” dementie zo ingeregeld dat de huisarts een de centrale en verantwoordelijke plaats heeft. Dat is dus uw eerste aanspreekpunt. De huisarts zal ook altijd de medische eindverantwoordelijk blijven houden. Deze kan wel een casemanager-hulp-bij-dementie inschakelen om de totale zorg voor en rondom de dementerende cliënt persoonlijk te coördineren, regisseren en evalueren. De casemanager luistert naar uw wensen als uw aanspreekpunt. Dat geeft rust en vertrouwen.

Over dit thema komt casemanager-hulp-bij-dementie Maudi Caris ons uitleg en inzicht geven op deze Alzheimer Café Maasgouw op maandag 9 november. Het is een interactieve avond waarbij u ook uw vragen kunt stellen.

Aanmelden

Vanwege de corona-maatregelen dient u zich telefonisch of per e-mail aan te melden. Dit kan per mail naar momlouis@yahoo.com of telefonisch naar nummer : 06 – 53 89 32 98. Er is een maximaal aantal inschrijvingen. Er is ook een uitgebreide informatiestand.

Programma en praktische gegevens

Alzheimer Café Maasgouw “De Herberg”
Sintelstraat 23 Maasbracht

Maandag 9 november.
Zaal open om 19.00 uur, programma van 19.30 tot 21.30 uur

Meer weten of andere vragen over Alzheimer? Neem dan contact op met Alzheimer Nederland, afdeling Midden Limburg Tel: 06- 83 79 63 75.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven