Gouverneur Emile Roemer was op 18 januari 2023 op werkbezoek in Maasgouw

Bron: Gemeente Maasgouw

Gouverneur Emile Roemer bezocht op woensdag 18 januari gemeente Maasgouw. Burgemeester Stef Strous ontving de gouverneur op het gemeentehuis samen met de wethouders. In het gesprek met het college kwamen grote projecten met provinciale en landelijke impact aan de orde, zoals de haven van Maasbracht en de Clauscentrale.

Daarna volgde een gesprek met de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Met hun besprak de gouverneur onder andere de afwegingen die bij raadsleden spelen bij de keuze voor het vestigen van een grote gemeenschapsaccommodatie in Wessem. Vervolgens bezochten de gouverneur, het college en de fractievoorzitters samen de lokale supermarkt.

Thermometer van de samenleving

“De supermarkt is de thermometer van de samenleving. Ze zien er alles terug, eenzaamheid, armoede, dementie, verwarde personen. Maar ook moeten supermarkten aan de slag met ontwikkelingen zoals duurzaamheid en gezonde voeding”, vertelt burgemeester Strous. Deze thema’s kwamen aan bod in het gesprek dat de gouverneur, het college en de fractievoorzitters voerden met twee aanwezige supermarktmanagers, Rob Schulpen van de Plus in Maasbracht en Roel Heerschap van de Jumbo in Heel.

Iedereen komt in de supermarkt

Iedereen komt in de supermarkt, van jong tot oud, arm en rijk en mensen van elke politieke kleur. Schulpen vertelt: “Ook wij merken de vergrijzing, problemen en onrust in de samenleving. Verwarde mensen die er alleen voor staan, mensen die de kosten niet meer kunnen opbrengen, mensen uit andere culturen die nog moeten wennen, mensen met dementie. Hierop moeten wij professioneel handelen.” Op de vraag van gouverneur Roemer of het personeel daarop wordt geschoold, antwoordt Schulpen dat zijn personeel kort geleden een training kreeg over het herkennen van signalen van dementie en hoe daarmee om te gaan. Ook Roel Heerschap heeft goede contacten met de zorginstellingen in Heel.

Burgemeester Strous: “We zijn als gemeente Maasgouw blij dat we Emile Roemer te gast hadden. Met veel plezier hebben we hem kennis laten maken met vele facetten van onze gemeente. We bedanken dan ook iedereen die heeft meegewerkt aan deze mooie dag!”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven