Update – Evelien zet inloophuizen Toon Hermans fietsend op de kaart!!

Evelien van der Werff heeft nooit gebruik gemaakt van inloophuizen zoals het Toon Hermans Huis omdat ze dacht dat er alleen maar mensen zouden zitten die zeuren over kanker. Met dat vooroordeel maakt ze nu korte metten mee door middel van een fietstocht.

Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten namelijk nog niet van het bestaan van de inloophuizen, zoals het Toon Hermans Huis in Weert. Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker, meer bekendheid geven.

Evelien werd, komend uit Eindhoven, bij de provinciegrens aan de Geuzendijk opgewacht door een groepje fietsers, waaronder enkele Toons Toppers. Ze begeleidden haar naar het Toon Hermans Huis in Weert. Het is het eerste Toon Hermans Huis in Limburg dat zij op haar ruim 2000 kilometer lange fietstocht bezoekt. De route gaat in Limburg daarna verder naar de Toon Hermans Huizen in Sittard, Maastricht, Heerlen/Parkstad, Roermond en Venlo.

Inloophuizen zijn erg belangrijk

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.

Boek

Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Dit doet ze onder andere met het boek ‘Dit boek brengt geluk’.

De ontvangst in het Toon Hermans Huis Weert door o.a. burgemeester Vlecken en wethouder Sterk onderstreepte het belang van het inloophuis voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en hun familieleden. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor het belangrijke werk in de inloophuizen.

Volg Evelien

De fietstocht van Evelien is te volgen en via https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk. Via deze site kan de actie ook worden ondersteunt.

Oorspronkelijk bericht

Corona bleek in 2020 twee kansen met zich mee te brengen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die eerder zelf tweemaal borstkanker overleefde.

De eerste was het schrijven van een tweede boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze is iets gaan doen waar ze gelukkig van wordt: een creatieve bijdrage leveren aan de wereld van kanker.

Hoe? Door in mei en juni op de fiets te springen en in zes weken tijd langs alle 75 IPSO inloophuizen te fietsen.

Door onderweg te vloggen, bloggen en de pers te woord te staan wil ze met de actie meer bekendheid geven aan de inloophuizen. Zij wil deze psychosociale ondersteuning namelijk beter vindbaar maken en laten zien dat hulp dichterbij is dan je denkt. De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden.

Daarnaast wil ze hiermee geld ophalen voor de inloophuizen.

Evelien komt natuurlijk ook bij het Toon Hermans Huis in Roermond langs! De vrijwilligers hebben een leuk en afwisselend programma opgezet, waarmee zij haar op geheel Limburgse wijze warm ontvangen en hartelijk welkom zullen heten.

Het Toon Hermans Huis kijkt alvast uit naar haar komst!

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven