Documentaire voormalig café Vossen in Kelpen-Oler

Aan de N280 in Kelpen-Oler lag het café van Harrie en Tina Peeters-Vossen. Cafe ‘Vossen’ heette het in de volksmond. Het café is er niet meer. In 2021 werd het pand gesloopt: Het moest wijken voor de de nieuwe N280.

Cineast Francois Thoolen heeft indertijd een prachtige documentaire gemaakt over dit legendarisch café. In 1932 begonnen de ouders van Tina met het café. Tina is altijd thuis gebleven: ‘ik moest al vroeg werken, ik was meisje alleen, uitgaan was er als jong meisje niet bij’, aldus Tina. Haar man Harrie ontmoette ze in haar eigen café. In de Tweede Wereldoorlog werd het café getroffen door granaten en in 1947 weer hersteld. Feesten, bruiloften, buurtbijeenkomsten, toneel, dansavonden… Er was altijd wat te doen. Maar die tijd is voorbij. Voor velen nog een mooie herinnering.
Harry overleed in 2016 en Tina in 2017.

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus is deze documentaire te zien bij omroep ML5 vanaf 17.00 uur elk heel uur en een extra uitzending op zondag 6 augustus om 12.00 uur. De documentaire is ook te zien op www.ml5.nl/uitzenddinggemist. Meer info over ontvangst op www.ml5.nl

Bron: rtvmiddenlimburg.nl

Dit bericht delen:
Scroll naar boven