De Maasgouwse oppositiepartijen LVM en PWM gaan fuseren

De Maasgouwse oppositiepartijen LVM en PWM gaan samen verder. In 2022 doen zij mee aan de verkiezingen onder de vlag van de LVM. Hun verenigingen zijn inmiddels gefuseerd. De fractie van de PWM (Partij Welzijn Maasgouw) dient de huidige raadsperiode keurig uit en de LVM schudt de betekenis van de afkorting LVM (Liberale Volkspartij Maasgouw) af. De fusiepartij heet dus kortweg LVM.

Begrijpelijk is dat beide fracties tot de verkiezingen in nauw overleg opereren. Zij vonden elkaar in hun politieke standpunten en een krachtenbundeling aan beide kanten van de Maas. Hierdoor kan eindelijk verandering komen in de nagenoeg gelijke coalitie in Maasgouw die al sinds het ontstaan van die gemeente in 2007 aan het roer is. “En aan dat roer mag na 15 jaar best eens gedraaid worden; het is tijd voor een open en eerlijke politiek, volgens huidige fractievoorzitters Marcel Richter (PWM) en Clemens Meerts (LVM).

Het verkiezingsprogramma is nog in voorbereiding, maar duidelijk is al dat het programma in het teken zal staan van kritisch besturen, maar wel met een positieve insteek. De LVM kondigt concreet aan te komen met verrassende speerpunten waar de burger echt wat aan heeft.

Meerts, actief in de raad sinds 2010, wordt lijsttrekker en de “nieuwe” LVM heeft, mede door de fusie, reeds een goed gevulde kandidatenlijst. “U bent van harte welkom om deze succesformule te komen ondersteunen”, zegt Meerts die met zijn partijgenoten al meer dan zin heeft in de verkiezingsstrijd

Dit bericht delen:
Scroll naar boven