Campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ weer van start

Social media en het verkeer gaan niet samen. Toch vinden sommige weggebruikers het moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Daarom gaat op maandag 8 maart de landelijke campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ weer van start gegaan.

Campagne

Het doel van de MONO-campagne is om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Dit door te voorkomen dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. Sociale media gebruiken tijdens het autorijden of op de fiets is levensgevaarlijk. Voor jezelf en voor andere weggebruikers. Toch komt dit gedrag veel voor en leidt het volgens inschatting van de SWOV tot enkele tientallen slachtoffers per jaar. Zit je achter het stuur te appen, dan zie je niet goed wat er om je heen gebeurt. Even snel een berichtje lezen of zelfs schrijven betekent dat je het verkeer niet meer waarneemt en niet adequaat kan reageren in een onverwachte situatie, bijvoorbeeld als je plotseling moet remmen.

ROVL

In Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) verantwoordelijk voor deze campagne. Meer weten over de campagne? Kijk op: website van het ROVL

Dit bericht delen:
Scroll naar top