Blik uit het Venster door Jules Zollner (76): de 60 Knooppuntenroutes

Twee wekelijks schrijft Jules Zollner in de rubriek BLIK UIT HET VENSTER een aansprekende column over zaken uit Midden-Limburg. U mag er van genieten. Meer informatie over Jules Zollner kunt is te vinden op zijn website juzonieuws.

Vandaag: We rijden de 60 Limburgse Knooppuntenroutes

De komende twee maanden juli en augustus, rijden we de 60 Limburgse Knooppuntenroutes van De Leeuwerik, verkrijgbaar bij de ANWB, en bestelbaar op het Internet.

Het zijn de bekende bewegwijzerde Knooppuntenroutes van 20 tot 40 kilometer lengte, waarvan er per dag 2 aan elkaar geknoopt kunnen worden. De gemiddelde maximum snelheid per route is 20 kilometer. Iedere twee uur wordt een half uur pauze genomen.

Ik heb de routes al eens eerder gereden maar ik rijd ze de komende maanden om de andere dag nog een keer, omdat het plezierig is om te doen. Het is de beste vakantiebesteding in eigen land, voor iedereen. Ik zal er nu en dan, regelmatig overberichten op deze plaats, en op de site.

Hoewel de geoefende toerrijder deze routes moeiteloos rijdt, vergen ze toch zoals altijd een goede voorbereiding.Eten en drinken  nemen we mee, en er moet een goede standaard conditie zijn. De routes worden gereden met ieder weertype.

Voor de noordelijke routes moet de fiets ‘s morgens in de eerste trein worden gezet. Dat is om even na 6 uur. Die ritten moeten goed worden voorbereid. De fiets kan om 6 uur tot half zeven nog gratis mee. ‘s Avonds moet de fiets trein rit betaald worden.

De kaartjes van de route worden in een waterdicht hoesje met klitteband op het stuur bevestigd. Die methodeis doeltreffend en betrouwbaar. Het is op de ritten niet nodig om de telefoon te gebruiken.

Bijzonderheden van de routes staan op de kaartjes vermeld. De juiste weg kan gemakkelijk worden gecontroleerd door onder het  rijden van tijd tot tijd op het kaartje te kijken en naar de nummerborden aan de kant van de weg.

In het algemeen rijdt men dus 80 kilometer per dag. Er is voldoende tijd om te pauzeren. Men kan ook bijzondere
gelegenheden kort bezoeken die in de route zijn opgenomen, en op de kaartjes staan vermeld.

Als men van tevoren even een paar keer proefritten rijdt, kan er niets gebeuren en is men verzekerd van mooie evenementen in eigen land en een uitstekende vakantie en vrije tijdsbesteding.

Zouden er vragen zijn dan neemt u met mij contact op.

Ik wens iedereen, de deelnemers ende “fans”, prima fietsweer en een mooie vakantie. Veel plezier!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven