Allerzielenmis opgedragen in de bisschoppenkapel 2 november

Op de vroege ochtend van 2 november wordt elk jaar een Allerzielenmis opgedragen in de bisschoppenkapel op het Oude Kerkhof in Roermond. Hier ligt een groot aantal oud-bisschoppen van Roermond begraven. Hulpbisschop Everard de Jong zal de mis dit jaar opdragen en na afloop de graven in de grafkelder bezoeken. De mis in bisschoppelijke grafkapel is op dinsdag 2 november om 8.00 uur ’s ochtends. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Eén keer per jaar herdenken we in de katholieke kerk alle mensen uit ons midden die gestorven zijn, met name in de afgelopen periode. Natuurlijk zijn er zeswekendiensten en jaardiensten, maar het is goed om één keer per jaar gezamenlijk stil te staan bij al die mensen die ons voorgegaan zijn in een christelijk leven; afgelopen jaar en vele jaren geleden. Dit gebeurt met Allerzielen.

Mensen besteden dan doorgaans extra aandacht aan de graven van hun dierbaren en zorgen voor mooie bloemen. Na een herdenkingsdienst in de kerk, waarin de namen van de overledenen van het afgelopen jaar worden genoemd, zegent de priester of diaken de graven.

Allerzielen is onlosmakelijk verbonden met Allerheiligen. Dan herdenkt de kerk álle heiligen die in de loop der eeuwen geleefd hebben en letterlijk een voorbeeld voor ons zijn geworden. Het feest van Allerheiligen vieren we op 1 november. Allerzielen een dag later, op 2 november. Maar omdat die dagen in Nederland geen vrije dag zijn, wordt de Allerzielendienst in de meeste parochies op de zondag ervoor of erna gehouden. Vanwege het hoogfeest van Allerheiligen zijn de kantoren van het bisdom Roermond op maandag 1 november gesloten.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven