Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuur en cultuurwandeling tussen twee kloosters

20 augustus @ 10:00 - 13:00

Gratis – €3

Een grensoverschrijdende wandeling van 7 km tussen twee kloosters met veel natuurbeleving en historie, intiem met elkaar verweven.
Dat het voormalige klooster St Ludwig in bossen van de gemeente Vlodrop bij Vlodrop Station, nu in Nationaal Park De Meinweg, lag is heel bekend. Dat er vlakbij zo’n 570 jaar lang een veel ouder klooster lag, het Cisterciënzerklooster van Dalheim, weet bijna niemand. Klooster St. Ludwig is nog niet zo lang geleden afgebroken en heeft plaats moeten maken voor de Maharishi European Research University (MERU).

Het klooster van Dalheim werd in 1802 door de Franse bezetter onteigend, verkocht en vervolgens ook tot op de grond toe afgebroken. Van de beide kloosters is bijna niets meer over. De reden voor het ontstaan van deze kloosters en hun geschidenis wordt tijdens deze wandeling besproken. De wandeling is op 20 augustus en begint om 10.00 uur en duurt ca. 3 uur. Het startpunt is de parkeerplaats Vlodrop Station, Vlodrop De Gidsen zijn Jan Schreurs en Coen Thevissen. Deelname IVN-leden en kinderen gratis; niet-leden €3

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
20 augustus
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
Gratis – €3
Scroll naar boven