Het Limburg Festival is hét toonaangevend zomertheaterfestival in het hart van de provincie Limburg. Ook in Maasgouw kunt u genieten van verrassende voorstellingen.

Theatrale ontdekkingsreis met het Limburg Festival als gids.

Het Limburg Festival is het toonaangevend zomertheaterfestival in het hart van de provincie Limburg. Het festival brengt bijzonder theater op bijzondere (landschappelijke) plekken. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 augustus verandert Midden-Limburg (en een deel van Duitsland) in één groot openluchtpodium met een gevarieerd pallet van o.a. theater, dans, muziek, mime, poppenspel en performance. Niet alleen voor de doorgewinterde cultuurbeesten, maar ook voor het publiek dat de reguliere podia doorgaans niet weet te vinden, een feest om te bezoeken.

De organisatie biedt het publiek ook in 2023 een erg gevarieerd en divers pallet aan voorstellingen aan. Het haalt de bekende namen uit de theaterwereld naar de regio Midden-Limburg maar geeft daarnaast ook aanstormend theatertalent ruim baan. Vijf dagen lang – van woensdag 16 t/m zondag 20 augustus – programmeert het Limburg Festival theatervoorstellingen die te zien zijn in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Roerdalen/Wassenberg, Nederweert en Weert. Er komen ruim 50 (inter)nationale theatergezelschappen, die samen ruim 175 voorstellingen voor het voetlicht brengen.

En dat allemaal tegen een zeer acceptabele toegangsprijzen. Een gedeelte van de voorstellingen is zelfs gratis. Op deze site(externe link) vind je het volledige programma van de 41e editie van het bijzonderste theaterfestival van Limburg.

Voorstellingen in Maasgouw

  • Donderdag 17 augustus: 10.30 – 11.00 uur, Ode aan Onvoorspelbaarheid, doorlopend tot 15.00 uur, entree € 12,50, locatie Koffieterras D’n Tump, Heelderweg 13, Panheel (P-mogelijkheid Heelderweg 1). Let op: niet rolstoeltoegankelijk.
  • Donderdag 17 augustus: 11.30 – 12.30 uur, Ode aan Onvoorspelbaarheid, doorlopend tot 16.00 uur, entree € 12,50, locatie Koffieterras D’n Tump, Heelderweg 13, Panheel (P-mogelijkheid Heelderweg 1). Let op: niet rolstoeltoegankelijk.
  • Vrijdag 18 augustus: 19.00 uur, Thijs Schrijnemakers – Village Bombers Requim, duur 60 minuten, entree € 15,00, locatie Kruising Heerstraat-Zuid/Gaardweg, Beegden.​​​​​​
  • Zaterdag 19 augustus: 19.00 uur, Thijs Schrijnemakers – Village Bombers Requim, duur 60 minuten, entree € 15,00, locatie Kruising Heerstraat-Zuid/Gaardweg, Beegden.
  • Zaterdag 19 augustus: 20.30 uur, Peter Crins en Peter Crins – Aber der Kirche passiert nichts, duur 150 minuten, entree € 10,00, locatie Openluchttheater Thorn, Hofstraat 12, Thorn.

Reserveren kan voor vrienden van het Limburg Festival vanaf 17 juli. De reguliere verkoop start op 21 juli vanaf 10:00 uur.

Bron: Gemeente Maasgouw