Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2023

1 september 2023 @ 08:00 - 3 september 2023 @ 17:00

Programma:

Tijdens het 1e weekend van september, op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september a.s. vindt het Kunst en Cultuur Weekend Leudal weer plaats. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma vol verrassingen! We lichten nu alvast een tipje van de sluier op!

Vrijdag 1 september
Vrijdagavond start er om 18 uur een Art Dinner, dat is genieten van kunst en cultuur onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze 3e editie bezoeken de deelnemers met de fiets of lopend een drietal aansprekende locaties in Baexem, waar uiteenlopende culturele activiteiten plaatsvinden en waar telkens een culinaire lekkernij geserveerd wordt. Deelnamekosten € 32,50 per persoon.
Inschrijven kan via www.kunstencultuurleudal.nl (max. 50 personen).

Zaterdag 2 september
Op zaterdagochtend is er traditioneel een kindervoorstelling. Dit jaar is de speellocatie De Bombardon in Heythuysen. Om 10.30 uur start hier de goochelvoorstelling ‘Leo’s kindersjoo’.
Zijn optreden bestaat uit 4 delen van telkens 15 minuten: een goochelshow, een spannend poppenkastverhaal, een memoryspel en een kinderquiz. Kortom, veel afwisseling en plezier voor jong en oud. De toegang is gratis.

Onder de titel ‘Springlevend’ zijn er tussen 11 en 16 uur zijn er springkussens te vinden rondom het Kerkplein in Heythuysen. Kom springen, shoppen en genieten! In De Bombardon zullen verschillende dansscholen hun talenten tonen met energieke dansworkshops voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar (12 – 15 uur) en boeiende dansdemonstraties (15 – 16 uur). Deelname aan de dansworkshops is gratis. Kijk voor aanmelden op onderstaande website.

Alle jeugdorkesten van Leudal zullen samen het grootste jeugdorkest van onze regio vormen. Samen met John Tana zullen zij een spetterend (gratis) concert geven in de Bombardon in Heythuysen. Inloop vanaf 16 uur.

Zondag 3 september
Dit jaar gaat de kunstfietsroute door de kern Heythuysen. De Heytser kunstenaars zijn er klaar voor en verwelkomen u graag op locatie! Zoals gewoonlijk zijn er weer veel kunstsoorten te zien: glaskunst, schilderkunst, bronzen beelden, beeldhouwwerk, metal art, keramiek….
De tuinen van de kunstenaars zijn van 10 – 17 uur open, het is 12 km lang genieten geblazen. En het blijft niet bij kijken alleen. Op verschillende locaties op de route treft u ook levende muziek en voordracht aan.  Deelname is gratis. Kortom, laat u verrassen: fiets, trap en bewonder!

Samen met Marleen Rutten zullen het grootste volwassenenorkest en grootste koor van Leudal een (gratis) concert geven in de Bombardon in Heythuysen. Inloop vanaf 15 uur.

Voor meer informatie, kijk op www.kunstencultuurleudal.nl

Bron: Gemeente Leudal

Dit bericht delen:

Gegevens

Begin:
1 september 2023 @ 08:00
Einde:
3 september 2023 @ 17:00
Scroll naar boven