Ziekenomroep Roermond houdt reünie op 18 november

In 2023 is het 75 jaar geleden dat het eerste initiatief voor een huisomroep in het Laurentius Ziekenhuis werd genomen. In ruim 44 jaar werd de ziekenomroep een begrip in Roermond en omstreken.   

Per dag werd er een radioprogramma en af en toe ook televisieprogramma gemaakt voor de patiënt. En soms ook met de patiënt. Met de meest uiteenlopende herinneringen. Een verzoekplaatje. Een bloemetje voor de moeder van de laatstgeboren baby. Geen ja geen nee. Nieuws uit de streek. Sport op zondag. Een volledig gevuld Kerstprogramma uit de oude Kapel-ruimte. Live-uitzendingen vanaf het Munsterplein. Koren- en muziekgezelschappen werden opgenomen en in het ziekenhuis ten gehore gebracht via de radio. Zo was er op veel verschillende manieren contact en binding tussen de patiënt en het thuisfront mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers.

Op zaterdag 18 november tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen vrijwilligers van 45 jaar ziekenomroep mekaar weer ontmoeten. Naast een reünie is er ook een 2-uur durende LIVE radio en televisie-uitzending vanuit de centrale hal in het Laurentius Ziekenhuis. De uitzending is in het gehele ziekenhuis te volgen via radio en tv en via de lokale omroepen ML5 en OR6.

Info: reunie_zor@ziggo.nl

bron: Ger Muijsers

Dit bericht delen:
Scroll naar boven