Wil jij inwoners van Roermond helpen om energie te besparen?

Meld je aan voor de gratis opleiding ‘Energiecoach’

In het kader van de energietransitie heeft elke gemeente in Nederland de opdracht om zoveel mogelijk inwoners te helpen bij energiebesparing. Ook de gemeente Roermond wil haar inwoners hierbij ondersteunen en werkt daarbij samen met energiecoöperatie ‘RoerOm Energie’.

Recent verleende de gemeente Roermond opdracht aan RoerOm Energie voor het realiseren van honderd gratis energie-coachingstrajecten voor huishoudens/huiseigenaren in Roermond. Een geschoolde energiecoach stelt in overleg met de bewoner een stappenplan op voor de verduurzaming van de woning. Zo’n plan bevat een overzicht van maatregelen die bij uitvoering leiden tot energiebesparing en/of comfortverhoging van de betreffende woning. Het gaat hierbij voorlopig om een pilotproject dat van start gaat op 1 juli a.s.

RoerOm Energie heeft al een zestal opgeleide energiecoaches, die recent uit handen van wethouder Jos van Rey hun certificaat ontvingen. Om deze pilot uit te voeren, kan RoerOm Energie nóg meer opgeleide energiecoaches gebruiken. Voor het opleiden van nog eens 10 nieuwe energiecoaches stelt de gemeente Roermond financiële middelen beschikbaar.

Interesse om energiecoach te worden?

Wil jij je inzetten om mensen te helpen besparende maatregelen te nemen en zo een steentje bij te dragen aan de energietransitie? Lijkt het je het leuk om met mensen uit je eigen gemeente in gesprek te gaan? RoerOm Energie biedt jou een uitgelezen kans om als geschoolde vrijwilliger aan de slag te gaan bij jou in de buurt met één van de meest actuele onderwerpen van deze tijd: energiebesparing. Belangrijke doelen daarbij zijn bijdragen aan verlaging van de CO2-uitstoot, verlaging van de energiekosten die inwoners van de gemeente Roermond kwijt zijn aan energie en hen helpen met het zetten van stappen om op termijn van het aardgas af te kunnen.

Gratis opleiding

Heb je belangstelling en wil je meer weten over de gratis opleiding tot energiecoach? Bezoek dan de website van RoerOm Energie: https://roeromenergie.nl/vacature-energiecoaches

Wil je de opleiding graag volgen? Mail dan uiterlijk 1 augustus 2023 je contactgegevens en een korte motivatie naar: energiecoaches@roeromenergie.nl . Natuurlijk kun je ook mailen als je vragen hebt over de opleiding. Begin september 2023 wordt er voor alle geïnteresseerden nog een informatiebijeenkomst gepland over de opleiding. Natuurlijk word je daar dan voor uitgenodigd.

(Bron: RoerOmEnergie)

Dit bericht delen:
Scroll naar boven