Wethouders Roermond reageren op brief burgemeester Donders

Burgemeester Rianne Donders schreef op 21 september een een openbare brief aan de raad, college, griffie en organisatie waarin ze opriep werk te maken van een betere bestuurscultuur in Roermond.

 

Vandaag reageren de wethouders van de gemeente Roermond en geven ze de volgende verklaring naar aanleiding van de brief van de burgemeester.

De wethouders laten weten dat de analyse van de burgemeester niet volledig is en genuanceerd moet worden. “De enorme inzet van de medewerkers in de ambtelijke organisatie om de basis op orde te brengen en alle inspanningen die door afzonderlijke raadsleden en fracties worden gedaan om het broze vertrouwen in elkaar te herstellen, worden hierdoor tekort gedaan”, schrijven Marianne Smitsmans, Angely Waajen, Frans Schreurs, Ferdinand Pleyte en Rens Evers.

Verder hebben de wethouders de burgemeester duidelijk gemaakt dat haar brief en het schrijven ervan zonder de collega’s te informeren, wordt betreurd. “Te veel aandacht, tijd en energie gaat hierdoor naar de ‘vorm’, hetgeen niet bijdraagt aan een versnelling van de realisatie van de doelstelling”, aldus de wethouders.

De burgemeester heeft de wethouders beloofd dat schrijven van een dergelijke brief éénmalig was en ook geen tweede keer zal gebeuren.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven