Wereldwijde Youth Mental Health Movement start ook in Roermond

Om de drempel voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar te verlagen voor hulp wanneer het even niet zo goed gaat, start stichting @ease met het Jongerenservice Punt (JSP+) in Roermond. Het doel is een veilige en anonieme omgeving te creëren waar jongeren vrij kunnen praten met leeftijdsgenoten, zonder verplichtingen, gratis, en de mogelijkheid tot online chatten.

Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne van Roermond: “Het laagdrempelige contact tussen leeftijdsgenoten, de directe verbinding met onze lokale zorg- en welzijnsorganisaties en de koppeling met wetenschappelijk onderzoek waren doorslaggevende factoren om ook in Roermond te starten met @ease. Dit initiatief illustreert hoe we in onze gemeente willen aansluiten bij de behoeften van jongeren. Een luisterend oor of iemand die onbevooroordeeld met je meedenkt, kan cruciaal zijn als je als jongere kampt met psychische klachten.”

De werkwijze van @Ease is uniek binnen de welzijnssector omdat het wordt gedragen door vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en leeftijdsgenoten en is opgezet in samenwerking met onder andere de Gemeente Roermond, Wel.Kom, JSP+ en lokale zorg- en welzijnsorganisaties.
De @ease-vestiging in Roermond is vanaf volgende week elke dinsdag geopend van 16:00 tot 19:00 uur.

bron: VML nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven