‘Week tegen Eenzaamheid’ in Maasgouw van 1 t/m 8 oktober

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Van 1 t/m 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Door corona zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Daardoor voelen veel mensen zich in deze tijd extra eenzaam. Des te belangrijker om tóch contact te houden, online of op veilige afstand. Gemeente Maasgouw heeft zich aangesloten bij deze landelijke actie.

Een klein gebaar kan het verschil maken

Heb je een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Soms hebben kleine inspanningen al een groot effect wanneer mensen zich eenzaam voelen. Voorbeelden van dingen die u als inwoner van de gemeente Maasgouw zou kunnen doen:

  • stuur een leuk kaartje naar iemand om te laten weten dat u aan hem of haar denkt;
  • bel iemand op. Een telefoontje doet zo goed!;
  • de hond uitlaten met uw buurman, die nu alleen is;
  • skaten met je teruggetrokken klasgenoot;
  • uw gepensioneerde oud-collega eens uitnodigen;
  • maak een wandeling met een buurtgenoot die alleen niet zo makkelijk buiten komt.
Actie ‘Doe mee en koop er twee’

De Jumbo in Heel en de Plus in Maasbracht doen mee met de actie: ‘twee voor de prijs van een!’ Zij bieden deze week een aantal artikelen aan voor twee voor de prijs van één! U koopt één van de aangeboden artikelen, eentje voor u en het tweede artikel brengt u naar iemand bij u in de buurt die u blij wilt maken. Even een beetje aandacht voor elkaar doet wonderen!

Geef jezelf en een ander een goed gevoel! Dubbelop en dubbel plezier! Zeker in deze tijd waar de meeste activiteiten op een laag pitje staan. Vrijwilligers doen hun best om deelnemers aan die activiteiten te laten weten dat ze aan hun denken. In de week tegen eenzaamheid vragen we alle inwoners van Maasgouw een steentje bij te dragen en elkaar een goed gevoel te geven. Een klein gebaar is goud waard.

Meer informatie

Gemeente Maasgouw blijft het thema eenzaamheid onder de aandacht brengen en is actief bezig met het tegengaan van eenzaamheid. Heeft u vragen of suggesties dan kunt u contact opnemen met Rieny Linssen (eenzaamheidsfunctionaris gemeente Maasgouw) via rieny.linssen@menswel.nl. Samen kunnen we het verschil maken.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven