Watersnood: informatie van provincie moet beter

Foto: Enneüs

Te weinig Limburgers zijn zich bewust van het risico van extreme wateroverlast, en veel mensen zijn onvoldoende voorbereid op noodsituaties. Dat zijn twee van de conclusies uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Limburg, het Waterschap en het Rijk.

Zandzakken neerleggen, belangrijke spullen hoog zetten, en de familie in veiligheid brengen – dat doet iedereen als het water stijgt in de Maas, de Roer en de Swalm. Maar de informatie die je daarvoor nodig hebt, schiet ernstig tekort, zeggen de ca. 1200 mensen die zijn ondervraagd.

De berichtgeving vanuit de overheid bij extreme wateroverlast komt te laat, en is onvolledig, naar de mening van de ondervraagde Limburgers. Het is onduidelijk welke noodmaatregelen de overheid neemt, en wat de inwoners zelf moeten doen. De onderzoekers raden de provincie aan om meer werk te maken van de informatieverschaffing aan burgers over noodsituaties bij extreme wateroverlast.

Het ‘Inwonersonderzoek 2023’ is uitgevoerd door onderzoeksbureau Enneüs en is op de site van de provincie Limburg helemaal te lezen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven