Waterscouting De Oude Tip

Artikel DOT door Tosca Walstock, studente jounalistiek
Waterscouting De Oude Tip is een bruisende vereniging waar kinderen vanaf 7 jaar en jongeren wekelijks samenkomen. De bijeenkomsten staan in het teken van leuke activiteiten op land en water, zoals spellen en speurtochten. De ontwikkeling van het kind centraal staat. Op een speelse en avontuurlijke manier leren de waterscouts onmiskenbare vaardigheden en sluiten ze vriendschappen voor het leven.

Waterscouts leren onder andere knopen leggen, krijgen de basis van EHBO onder de knie en ze koken zelf maaltijden onder een knus kampvuur. De scouts maken bovendien al vroeg kennis met het water. Jonge leden starten met kanoën en uiteindelijk groeien ze uit tot echte roeiers en zeilers. Het leren van deze skills wordt beloond met insignes, een diploma in de vorm van een embleem. Iets om trots op te zijn!

Onze vereniging verwelkomt iedereen en ziet gelijke behandeling als een belangrijke kernwaarde. Bij deze vereniging mag jij jezelf zijn en is meedoen belangrijker dan winnen. Wij bieden de kinderen een veilige én leerzame speelomgeving waarin ze zich kunnen ontplooien. De scouts gaan in de zomer en het najaar mee op kamp, waar ze naast het stoeien en ravotten ook beleven hoe het is om te kamperen in de natuur.

Overweegt u uw kind aan te melden óf wilt u meer weten? Aarzel dan niet om contact te zoeken met de staf. Kinderen zijn van harte welkom om een dag met ons mee te lopen, volledig kosteloos en vrijblijvend. Voor contact mailt u naar dotdolfijnen@live.nl (7-12 jarige); dotzeeverkenners@live.nl (13-16 jarige; dotwildevaart@hotmail.com (17-18 jarige).

Op 29 en 30 juni liggen wij ook weer met ons wachtschip De Vertrouwen op de Havendagen in Maasbracht, dus kom zeker kijken en maak kennis met onze vrijwilligers of bezoek het wachtschip De Vertrouwen. Verder zijn er allerlei activiteiten zoals schminken en spellen. Genoeg leuke dingen om te doen!

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven