VV de Kwakkert uit Heythuysen verplaatst jubileumactiviteiten 6 x 11 naar volgend seizoen

Normaal gesproken zou er nu al druk achter de schermen worden gewerkt aan een nieuw seizoen. En niet zomaar een seizoen, nee, een jubileumseizoen (6×11)! Maar helaas is deze tijd verre van normaal. Achter de schermen is het nu nog akelig rustig, en dat zal het nog wel even blijven. Het bestuur van VV de Kwakkert heeft namelijk besloten om tot nader orde alle feestelijke vastelaovesactiviteiten, georganiseerd door de vereniging, niet door te laten gaan.

Afgelasten activiteiten VV de Kwakkert, i.v.m. COVID19

VV de Kwakkert laat weten dat dit besluit met pijn in het hart is genomen. “Wij willen niets liever dan de vastelaovendj in Heythuysen uitdragen, maar vanzelfsprekend vinden wij dat gezondheid en veiligheid voorop staan. Zolang de beperkende maatregelen i.v.m. COVID19 nog van kracht zijn, en dan zeker de 1,5-meter-regel, zien wij geen mogelijkheid om onze activiteiten op een verantwoorde manier doorgang te laten vinden. Wel zullen wij (zoals jullie van ons gewend zijn) evengoed een mooie vastelaovesgezèt presenteren in het aankomende seizoen”.

Seizoen 2020/2021 geen Prins en Jeugdprins in Heythuysen

Dat betekent dus ook dat wij dit jaar geen grote Prins en Jeugdprins gaan vragen. (Jeugd)prins worden, dat kun je maar één keer. Wij vinden dat we het aan onze Prinsen verplicht zijn om ze een volwaardig seizoen aan te bieden, van Prinsenbal tot Aswoensdag, en helaas kunnen wij dat nu niet waarmaken. De 11e van de 11e is al over twee maanden, dan zou ook vlak daarna ons Prinsenbal zijn, en wij zien het niet gebeuren dat voor die tijd de RIVM-maatregelen opgeheven worden.

Verplaatsen jubileumactiviteiten

Wij willen het feit dat de vereniging 6×11 jaar bestaat natuurlijk evengoed graag vieren met alle vastelaovesvierders uit Heythuysen. Wij verplaatsen onze jubileumactiviteiten daarom naar volgend seizoen (mits er dan geen beperkende maatregelen meer zijn).

Uiteraard betekent dit niet dat wij ‘de vastelaovendj’ afgelasten. Dat zou ook niet kunnen, vastelaovendj is een unieke traditie die ieder jaar terug zal komen, en wordt door veel meer mensen en verenigingen uitgedragen als alleen de VV. Maar zolang wij gebonden zijn aan de beperkende maatregelen van het RIVM, pakken wij hierin onze verantwoordelijkheid en organiseren we geen activiteiten waarbij veel mensen dicht bij elkaar komen. Maar wie weet, is er bij het aanbreken van vastelaoveszunjig 2021 toch al iets meer mogelijk, en ontmoeten we elkaar evengoed op een feestje ergens ons dorp. Uiteraard alleen als dat op een veilige, verantwoorde manier kan. Laten we het hopen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven