Vrijwilligersdagen op Tuinderij de Groentegaard in Heythuysen

Komend winterseizoen wordt de nieuwe tuinderij de Groentegaard aangelegd op een perceel van boerderij LEUKER midden in het Leudal. De tuinderij is een initiatief van 2 tuinders, Loet & Ivo, die willen laten zien dat lokaal, gezond en duurzaam eten niet moeilijk hoeft te zijn. Op een iconische plek, tegenover woonzorgcentrum St. Charles en net buiten Heythuysen, wordt deze winter hard gewerkt aan de opbouw van de Groentegaard. Vanaf aankomend voorjaar kun je daar al terecht voor lokaal en natuur-inclusief geteelde groenten en kruiden. De voorverkoop voor wekelijkse groentepakketten loopt al via de website.

Om de plek klaar te maken voor de teelt van komend jaar worden er binnenkort heggen aangeplant op het perceel, in totaal 300 meter aan plantgoed. Deze heggen zullen een hoop biodiversiteit aantrekken en beschermen de gewassen tegen harde wind. Om de omgeving bij de Groentegaard te betrekken wordt er op zaterdag 16 december een plantdag georganiseerd, in samenwerking met stichting HoopHeggen en stichting We Green the World. Op deze dag kunnen aanwezigen meer te weten komen over de Groentegaard, wordt er samen aangeplant en natuurlijk staat de soep en koffie klaar.

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Meld je dan aan op de website van de Groentegaard www.groentegaard.nl. Ben je enthousiast, maar ben je deze dag niet beschikbaar? Op de website kan je je ook aanmelden voor vrijwilligersdagen in januari.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven