Vrijwilligers van de Zwarte Grens stellen zich voor

De Zwarte Grens is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de zomer van 2022 organiseert een team van vele vrijwilligers 5 voorstellingen voor elk 400 bezoekers op de grens van Neer, Helden en Kessel waar het verhaal zich 400 jaar geleden daadwerkelijk afspeelde. 

De komende weken stelt de organisatie in willekeurige volgorde graag een aantal vrijwilligers van De Zwarte Grens voor. Waarom is hij/zij vrijwilliger bij ons project geworden? 
ML5 DÉ OMROEP VAN MIDDEN LIMBURG biedt de Zwarte Grens graag een podium om haar vrijwilligers voor te stellen.
Deze week is het de beurt aan: Ruud Franssen
Ruud Franssen. Ik ben 36 jaar, heb 30 jaar in Neer gewoond en woon nu in een ander mooi historisch watermolendorp genaamd, Grathem. Gelukkig getouwd met een Grathems Foekepotje en trotse vader van 2 kleine draakjes. Vroeger wilde ik soldaat worden en nu ben ik militair. De Zwarte Grens spreekt mij aan omdat ik het leuk vind om toneel te spelen (nu met een relatief onbekende crew) en om mensen te entertainen. Daarbij spreekt het verhaal en periode waarin het zich afspeelt mij erg aan. Vanaf de 19de eeuw heb ik wel enigszins beeld bij het leven toen (de techniek, wetenschap en samenleving), maar het jaar 1600 maakt mij wel nieuwsgierig. Met mijn relatief kleine rol als Sjaen Berben ga ik in de huid kruipen van mijn mogelijke verre voorvader. Als oude ‘Aoj Sjut’ ga ik nu een echte oude ‘Aoj sjut’ spelen. Dit bijzondere project is voor mij geslaagd al
Dit bericht delen:
Scroll naar boven