Voorronde Ouderensongfestival in Swalmen!

Noodgedwongen ging 2020 aan onze neus voorbij. Daarvoor waren we drie jaar op rij te gast in Zorgcentrum Sint Jan Baptist.  Helaas dwingt COVID ons naar een andere locatie.

Deze keer gaan we naar Restaurant Partycentrum “De Mert” naast de kerk in Swalmen. De enige locatie voor het OSF in het zuiden des lands!

Maandag 14 juni treden daar een twaalftal artiesten voor het voetlicht. Het belooft een sprankelende middag te worden met een zeer gevarieerd repertoire. Inzet daarbij is een finaleplaats op 3 juli a.s. in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Deelname aan het OSF staat open voor 55-plussers. Inschrijven kan zowel voor de (in te halen) 29e editie (juni) alswel voor de 30e jubileumeditie in het najaar via www.ouderensongfestival.nl.

Kees van Zantwijk is de artistiek leider en pianist. Hij begeleidt alle kandidaten tijdens de voorronde op de vleugel. De voorronde kent een driekoppige jury. Voorzitter is Ben Lansink (organisator van de Open BAC; al ruim 30 jaar een podium voor aanstormend talent). Mensen als Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp en Peter Pannekoek zijn daar hun carrière begonnen.

De 29e editie is een corona-editie. Dit houdt in dat er slechts 6 voorrondes worden gehouden (3 buiten en 3 binnen Amsterdam). Er zullen deze keer géén halve finales zijn. Per voorronde gaan 2/3 mensen direct door naar de Grande Finale, waar een professioneel combo de artiesten zal begeleiden. Deelname kan als solist en/of als duo/trio. De keuze van het lied ligt bij de deelnemer en ieder genre is mogelijk. Deelname is voor alle kandidaten gratis. De informele sfeer maakt dit festival laagdrempelig. Vanaf 10 uur die dag staan repetities gepland met de pianist.

Pak je kans op het podium van “De Mert” in Swalmen. De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Gezien de Corona maatregelen is het aantal toeschouwers gelimiteerd. Zaal open vanaf 13.30 uur. Reserveer je zitplaats via chrisvangoch@ziggo.nl. Wie het eerste komt, wie het eerste maalt!

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven