Voorbereiding Structuurvisie Wonen Midden-Limburg

De colleges van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert bereiden samen een regionale Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022-2025 voor. Omtrent dit voornemen worden geen stukken ter inzage gelegd en kunnen ook geen zienswijzen worden ingediend. Tevens wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

 

Nadruk

In de Structuurvisie wordt de ontwikkelingsrichting van de zeven gemeenten in Midden-Limburg op het gebied van wonen vastgelegd. In de visie wordt minder dan voorheen de nadruk gelegd op het schrappen van planvoorraad voor woningen. Maar de nadruk ligt meer op het realiseren van plannen zodat de juiste woningen op de juiste plaats worden gerealiseerd. Ook omvorming van woningbouwplannen naar segmenten die beter bij de behoefte passen is een uitgangspunt.

Ter inzage

Naar verwachting wordt in december 2021 een ontwerp van de Structuurvisie Wonen 2022-2025 ter inzage gelegd. Dan is het wel mogelijk om te reageren op de inhoud van de visie.

De bekendmaking wordt door de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Weert en Roermond gepubliceerd in het Gemeenteblad (www.officielebekendmakingen.nl).

Dit bericht delen:
Scroll naar boven