VK maakt zich op voor de staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth op maandag 19 september 2022

Morgen 19 september is de uitvaart van Koningin Elizabeth en wordt er definitief afscheid genomen van de meest geliefde vrouw van het Verenigd Koninkrijk na tien dagen nationale rouw, nadat zij op 8 september op 96-jarige leeftijd overleed.

Het draaiboek onder de codenaam ‘Operation London Bridge’ ligt al jaren klaar. Rond Kerst stond de jaarlijkse vergadering over ‘Operation London Bridge’ op het programma. Koningin Elizabeth, en inmiddels wijlen prins Philip plus een aantal raadgevers liepen door het enorme plan, wat uitgevoerd moest worden als zij kwam te overlijden. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Vandaag om 20.25 uur is er een uitzending op NPO 1:
The Unseen Queen (EO). Deze documentaire werd speciaal vanwege het 70-jarige jubileum van de Britse koningin Elizabeth gemaakt. De makers kregen toestemming om door vierhonderd privé-films van de koningin te struinen en brachten zo haar jonge jaren in beeld. Vanaf de kinderwagen tot en met haar kroning in 1953.

Om 23.50 uur op NPO 1, : Tribute To Her Majesty The Queen (EO). Een eerbetoon aan de langst regerende Britse monarch ooit. Koningin Elizabeth zat ruim 70 jaar op de troon. Al haar vier kinderen halen herinneringen op in exclusieve interviews. Ook komt een aantal mensen die met haar werkten aan het woord.
Morgen maandag 19 september 2022 wordt er aandacht besteed op NPO 1 en 2 aan de uitvaart:
Vanaf 7.11 op NPO 1
  ‘Goedemorgen Nederland’ (WNL) zendt in verband met de uitvaart van koningin Elizabeth II een uur langer uit.
Om 11.00 uur op NPO 1 en wereldwijd via BVN, zendt de NOS de uitvaart van Koningin Elizabeth II live uit en doet verslag van de uitvaart vanuit Londen. De presentatie is in handen van Jeroen Overbeek.
Om 18.30 uur op NPO 2, : Samenvatting van de eerdere NOS uitzending over de uitvaart; herhaling op NPO 1 na het late NOS Journaal.

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top