Video – Philipsterrein Roermond wordt trendy nieuwe stadswijk

Roermondenaar Berend Matzinger wil het gebied  het Vrijveld oftewel het voormalige Philipsterrein transformeren naar een trendy nieuwe stadswijk. De ontwikkeling van een levendig stadsdeel in Roermond-Oost waarin het woord “sloop” eigenlijk niet bestaat. Het is de bedoeling dat alles van de straatstenen tot de leidingen in de lucht en de oude gebouwen een nieuwe functie krijgen.

Verslaggever Henk Dovermann van ML5 sprak over de plannen met een trotse wethouder Angely Waajen-Crins en Luc Veeger van Arcadis Architecten.

Levendig en gezond stadsdeel met groen

Het is de wens ’t Vrijveld Noord als centraal binnenstedelijk gebied te transformeren tot een levendig stadsdeel met gemengd stedelijk programma en hoogwaardig stedelijk groen. De huidige gebiedskwaliteiten met een eigen cultuurhistorisch karakter, vormen samen met de belangen van de omwonenden, de gemeente en andere stakeholders de basis om deze unieke stedelijke plek te transformeren tot een nieuw, verrassend en beeldbepalend stedelijk woon- en leefgebied.

Besluitvorming

Inmiddels is de gebiedsvisie door de gemeenteraad van Roermond recent unaniem vastgesteld. Vervolgens kan het stedenbouwkundig plan uitgewerkt worden, dat ook weer ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de raad.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven