Video – Start 3e etappe ZLM tour vanuit Heythuysen

Vandaag startte zo’n 180 internationale wielerprofs in Leudal aan de derde etappe van de ZLM Tour door Limburg. Deze tour wordt gezien als dé voorbereidingskoers op de Tour de France voor sprinterploegen. Burgemeester Désirée Schmalschläger geeft om 12.00 uur het startsein.

ML5 was hierbij aanwezig en doet uitgebreid verslag van het startevenement.

Start in centrum Heythuysen

De start van de 186 kilometer lange etappe door Limburg vindt plaats op de parkeerplaats Vlasstraat/Dorpstraat in Heythuysen. Dan koers gaat in zuidelijke richting om de nodige hoogtemeters op te zoeken in het Zuid-Limburgse heuvelgebied. Met de Camerig in Vijlen als zuidelijkste punt koersen de renners weer noordwaarts om rond 16:45 uur in Buchten te finishen.

Aanmoedigen

Iedereen is van harte welkom om de wielerrenners aan te moedigen. Kijk op www.leudal.nl/tijdelijkeverkeermaatregelen welke verkeersmaatregelen er dan van kracht zijn. Meer informatie over de ZLM Tour staat op https://zlmtour.nl/. Omwonenden van het parcours zijn per brief geïnformeerd.

Leudal, een prachtige fietsomgeving

Naast competitief fietsen kan er in Leudal ook prachtig recreatief worden gefietst. Geen enkele kilometer is er hetzelfde. Overal zijn aantrekkelijke routes uitgezet. Allemaal ontsloten via knooppunten. Ook zijn er themaroutes beschikbaar zoals een toer langs kastelen, (water)molens en de boer. Ontdek jouw favoriete fiets- of wandelroute op www.liefdevoorleudal.nl

Dit bericht delen:
Scroll naar boven