Video – Nieuw bij ML5: Stichting Axideo met elke zondag op vaste tijdstippen een korte evangelische boodschap.

Het is ML5 gelukt om een nauwe samenwerking aan te gaan met de stichting Axideo.

Axideo heeft als doel het op video registreren van Heilige Missen en andere met religie verwante onderwerpen. De doelgroep van Axideo zijn onder andere mensen die bijvoorbeeld door gezondheidsredenen niet (meer) in staat zijn de Heilige Missen in hun eigen parochiekerk bij te wonen. Via het registreren van Heilige Missen probeert Axideo deze mensen een alternatief te bieden.

Maar het ligt ook in de bedoeling jonge mensen te laten zien en horen hoe bijvoorbeeld een religieuze viering in elkaar steekt. Hierdoor probeert Axideo interesse te kweken in het geloof, dan wel respect bij te brengen voor gelovigen en kerkbezoekers in het algemeen.

Vanaf vandaag kunt u na het Woord op Zondag bij ML5 op televisie elke zondag om 12.00 uur, 17.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur luisteren en kijken naar een korte evangelische boodschap. Vanaf 12.00 uur is deze boodschap natuurlijk ook te zien en te horen op onze website en onze Facebookpagina

Het Evangelie met uitleg voor vandaag op Palmzondag is ingesproken Kapelaan Pascael Coelle uit Horst aan de Maas.

Aan de reportages van Axideo verlenen bisschop Harrie Smeets, pastoor-dekens en nagenoeg alle priesters uit het Bisdom Roermond mee.

Over de stichting Axideo

De van Axideo gaat uit van onderstaande boodschap.

De boodschap voor de 35ste Wereldcommunicatiedag, 27 mei 2001, van Paus Johannes Paulus II.

“Verkondig het vanaf de daken”: het evangelie in het tijdperk van de wereldwijde communicatie.

“In het thema dat ik heb gekozen voor de Wereldcommunicatiedag van 2001, weerklinken de woorden van Jezus zelf. Dat kan ook niet anders, want alleen Christus verkondingen wij. We weten nog wat Hij tot zijn leerlingen zei: “Wat ik jullie zeg in het donker, zeg dat in het licht. Wat jullie in het oor gefluisterd krijgen, verkondig dat vanaf de daken”(Mt 10,27). In het verborgene van ons hart hebben wij naar de waarheid van Jezus geluisterd. Nu moeten wij die waarheid van de daken verkondigen.”

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven