Video – Maasgouw hijst vlag voor Global Goals

Global Goals gemeente Maasgouw vierde vrijdag 24 september de verjaardag van de Global Goals. Burgemeester Stef Strous en kinderburgemeester Xant Veugen hesen samen, in aanwezigheid van mevrouw Antoinette Herfs de Global Goals vlag voor het gemeentehuis in top. Dit deed de gemeente Maasgouw samen met meer dan 100 andere gemeenten in het land die zich inzetten voor de Global Goals.

Ook werd op deze de eerste Global Goals speld uitgereikt. Met deze speld zet de gemeente mensen in het zonnetje zetten, die zich inzetten voor een betere wereld. Antoinette Herfs is als initiatiefnemer betrokken bij diverse sociale initiatieven van de werkgroep Leef Linne, zoals het sociale eetpunt SmikkeLin voor (eenzame) ouderen. Voor al deze werkzaamheden kreeg ze uit hand van burgemeester Strous de Global Goals speld uitgereikt.

ML5 was hierbij aanwezig en maakt het volgende verslag.

;

Koplopers

Deze dag grijpt de gemeente ook aan om mensen in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor een betere wereld. Antoinette Herfs is zo’n koploper. Ze is als initiatiefnemer betrokken bij diverse sociale initiatieven. Een daarvan is SmikkeLin, een sociaal eetpunt in Linne met gezamenlijke maaltijden voor (eenzame) ouderen. Als blijk van waardering voor haar initiatief overhandigde burgemeester Strous haar de Global Goals speld.

In Maasgouw werken we aan een gezonde en groene leefomgeving, waarin inwoners en ondernemers kansen krijgen en we ongelijkheid aanpakken. “Voor onze kinderen en kleinkinderen moet Maasgouw ook een fijne plek zijn om te leven”, aldus Strous. “Hiervoor moet de gemeente groener, gezonder en socialer worden. Daar  gaan we samen verder aan werken. Stap voor stap veranderen naar nog beter!”

Gemeenten4GlobalGoals

Op 25 september 2021 is het zes jaar geleden dat de 17 Global Goals doelen door de Verenigde Naties zijn aangenomen. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen georganiseerd. Maasgouw is er als Global Goals gemeente trots op bij te dragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen in 2030.

Samen maken we Maasgouw! Doe mee!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven