Horn – Hornerheide bestaat op 7 mei 2021 precies 100 jaar

Op 7 mei aanstaande bestaat Hornerheide precies 100 jaar. ML5 zal samen met het Videocollectief in samenwerking met de recente opgerichte stichting Hornerheide exclusief in een 20-delige documentaire serie  uitgebreid verslag doen van het 100 jarig bestaansfeest in 2021. Gisteren vond de eerste opnamedag plaats. De eerste uitzending kunt u zien medio april 2021.

Het project 100 jaar Hornerheide is een burgerinitiatief pur sang en staat los van de activiteiten die de stichting Proteion en CIRO Expertisecentrum voor Chronisch Orgaanfalen in 2021 gaan organiseren rond het jubileum van Hornerheide

In 1968 werd het Sanatorium omgedoopt tot Longcentrum Hornerheide om mijnwerkers met stoflongen te behandelen. In 2005 is Ciro opgericht. De organisatie werd in 2010 zelfstandig met aandeelhouders Maastricht UMC+ en Proteion.

Het honderd jarige bestaan gaat wordt een jaar vol verrassingen. Meer informatie is te vinden op website van de stichting 100 jaar Hornerheide.

Rijke geschiedenis
In 1968 werd het Sanatorium omgedoopt tot Longcentrum Hornerheide om mijnwerkers met stoflongen te behandelen. Nadat de mijnen werden gesloten richtte het centrum zich op astma en COPD-patiënten in Astmacentrum Hornerheide. In 2005 is Ciro opgericht. De organisatie werd in 2010 zelfstandig met aandeelhouders Maastricht UMC+ en Proteion.

Festiviteiten
Vanwege de coronacrisis zullen festiviteiten later dan 7 mei plaatsvinden. Zo zal de regio worden uitgenodigd om vanaf zondag 6 juni deel te nemen aan een kunsthistorische route op het terrein van Ciro. Ciro organiseert al diverse jaren een kunstwandeling (Ciro Artwalk) die 3 maanden per jaar geopend is. Tijdens de jubileumeditie staat de wandeling volledig in het teken van kunst én historie. Op 22 oktober nodigt Ciro haar (oud)-patiënten uit om deel te nemen aan een speciaal evenement.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven