Video – Hoofdrolspelers Muziektheater Cuypers stellen zich voor #7

De komende weken stellen de hoofdrolspelers van Muziektheater Cuypers zich in een serie korte interviews voor.

ML5 DÉ OMROEP VAN MIDDEN LIMBURG biedt hen graag de mogelijkheid dit aan een breed publiek te doen.

Vandaag het volgende interview met Geert Belgers  die de rol van Joseph Alberdingk Thijm speelt in het muziektheater Cuypers.

Achtergrondinformatie over Geert Belgers en de rol die hij in muziektheater Cuypers speelt.

Bariton Geert Belgers uit Herten is een bekend gezicht in de Roermondse theaterwereld. Ook daarbuiten trouwens, want een aantal jaren terug was hij deelnemer aan het talentenconcours Una Voce Particolare op de landelijke televisie.

In Roermond maakte hij furore met zang-/acteerrollen in onder meer de Schinderhannes, Pierre Cuypers, de musical en de Drie Sjtuver Opera. Verder trad hij op als solist in klassieke concerten, waaronder de Matthäus-Passion van Heinrich Schütz, de Misa Criolla van Ariel Ramírez en de Missa Luba van Guido Haazen.

Ook is hij regelmatig actief als presentator, onder ander in het tv-programma De kal waerd van RTV Roermond, de voorloper van Omroep ML5.

In Muziektheater Cuypers speelt Geert de rol van Joseph Alberdingk Thijm. Thijm is ouder dan Cuypers en behoort als lid van een chique Amsterdamse koopmansfamilie tot een andere sociale klasse. Hij is een bekend kunstcriticus en kunsthistoricus, heeft grote invloed op de jongere Pierre Cuypers en helpt hem aan opdrachten. Ondanks hun verschillen zijn de twee mannen bevriend. Bovendien worden ze zwagers als Pierre, inmiddels weduwnaar, hertrouwt met Thijms zusje Nenny.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven