Video – Evelien van der Werff bezoekt Toon Hermans Huis Roermond

Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten namelijk nog niet van het bestaan van de inloophuizen, zoals het Toon Hermans Huis in Roermond. Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker, meer bekendheid geven. Enkele dagen geleden bezocht ze het Toon Hermans in Roermond waar ze zeer enthousiast werd ontvangen.

ML5 sprak met Evelien van der Werf over haar actie Evelien brengt geluk en met de voorzitter van het Toon Hermans Huis Roermond Marc Breugelmans

Inloophuizen zijn erg belangrijk

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.

Boek

Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Dit doet ze onder andere met het boek ‘Dit boek brengt geluk’.

Volg Evelien

De fietstocht van Evelien is te volgen en via haar site Evelien brengt geluk. Via deze site kan de actie ook worden ondersteunt.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven