Video- College gemeente Leudal onthult drie Stolpersteine.

Vrijdag 22 april vond in Heythuysen in het bijzijn van burgemeester Désirée Schmalschläger en wethouder Robert Martens de onthulling van een drietal zogenoemde Stolpersteine plaats.
Het gaat om twee Stolpersteine aan de Dorpstraat voor de heer en mevrouw Adler en één aan de Kloosterstraat, voor de heer Berkhout.

ML5 was bij de onthulling aanwezig en maakt de volgende reportage. 

Praktische informatie

De Stichting Stolpersteine heeft sinds het begin samengewerkt met de STIFTUNG – SPUREN – GUNTER DEMNIG (Stichting Sporen) in Duitsland.

De STIFTUNG – SPUREN – GUNTER DEMNIG beheert de gegevens van alle Stolpersteine die wereldwijd zijn gelegd en is verantwoordelijk voor de productie van de Stolpersteine.

Wat zijn Stolpersteine?

Sinds 1992 maakt kunstenaar Gunter Demnig steentjes met een messing bovenlaag die gelegd worden in de stoep voor de laatste (vrij gekozen) woning van iemand die tijdens de Tweede Wereldoorlog slachtoffer geworden is van de nationaal-socialistische beweging. De stenen worden op aanvraag gemaakt en gelegd.

Foto: website stichting Stolpersteine

Waar zijn Stolpersteine?

In Nederland zijn de eerste Stolpersteine op 29 november 2007 geplaatst. Onderstaande link gaat naar de kaart die toont waar al Stolpersteine liggen; de verblijfplaats waar de slachtoffers voor het laatst vrijwillig verbleven.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven