Video – Breerdeerkes Maasbracht viert 20 jarig jubileum

Gisteren werd in Maasbracht het 20-jarig jubileum gevierd van de Stichting Breerdeerkes  in het Breerpark te Maasbracht met een feestelijke open dag.

De viering vond 1 jaar later dan gepland plaats als gevolg van de corona-restricties.

ML5 was bij de feestelijkheden aanwezig en maakt de volgende sfeerreportage.

Deze Stichting beheert het dierenparkje in het Breerpark. Eind 1999 werden de toenmalige dieren uit het gemeentelijke dierenpark gehaald, nadat voor de zoveelste keer enkele dieren waren mishandeld. Nadat het college het voornemen had geuit de afrastering van het dierenparkje af te breken en te schenken aan enkele verenigingen, kwamen een groot aantal burgers (m.n. omwonenden) in actie om het dierenparkje te behouden. Met behilp van de voormalige fractie Democraten Maasbracht werd de Stichting Breerdeerkes opgericht, die het beheer van het dierenparkje op zich zou nemen. Een samenwerkingsconstructie kwam tot stand, waarbij de Gemeente eigenaar is van het dierenparkje en de Stichting Breerdeerkes de functie van beheerder vervult.

Stichting Breerdeerkes, werd op 23 maart 2001 officieel opgericht. De feestelijke heropening vond plaats op 23 juni 2001. De Stichting, geheel bestaande uit vrijwilligers, heeft samen met de Gemeente, hulp van sponsoren en mensen die onze Stichting een warm hart toedragen, in de afgelopen 20 jaar veel werk verricht om het dierenparkje geheel nieuw in te richten met nieuwe dieren.

Dit alles in een mooie en veiliger leefomgeving en daarna langzaam uit te breiden (o.a. met verbeterde dierenverblijven, een vijver, een nieuw hekwerk, een vrijwilligersverblijf, een insectenhotel, een volière en een bijenstal in samenwerking met een imker).

Ook het Breerpark zelf werd in de loop van de tijd verbeterd qua beplanting, paden en speeltoestellen. Hierdoor is het Breerpark als totaal een ideale plek geworden om te vertoeven voor jong en oud.

De dieren worden dagelijks verzorgd. Daarnaast onderneemt de Stichting meerdere activiteiten, zoals een Open Dag, een activiteit met NL Doet en met Werelddierendag en is ze actief op het gebied van voorlichting over de dieren van het dierenparkje richting scholen en andere geïnteresseerden.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven