Verscherpt toezicht De Wachtpost en Hornerheide opgeheven

Het verscherpt toezicht voor De Wachtpost en Hornerheide is opgeheven. In juli 2019 werden deze locaties van Proteion onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
In haar eindrapport geeft IGJ o.a. aan dat zorgverleners de cliënten kennen en dat hun wensen en behoeften zijn opgenomen in het cliëntdossier. Medewerkers hebben oog voor de eigen regie van de cliënt en bieden nabijheid, geborgenheid, vertrouwen en begrip. De bezetting van zorgverleners en behandelaren is beter op orde. De inspectie ziet een verbetering in de samenwerking tussen disciplines. Ook constateert IGJ dat het management de noodzakelijke verbeteringen serieus opgepakt heeft en daarop stuurt. Het resultaat daarvan is zichtbaar en meetbaar.

Wiel Ploegman, voorzitter Raad van bestuur Proteion: “Na een verbetertraject van een half jaar ziet de inspectie voldoende verbetering om het toezicht op te heffen. Het is goed om te horen dat de inspectie vertrouwen heeft in onze verbeterkracht.”

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven