Verkeersveiligheid Ell wordt aangepakt

Inwoners van Ell hebben met hun klachten over verkeersveiligheid gehoor gevonden bij wethouder Wijers-Van der Linden. Verschillende punten zijn naar voren gekomen, waaronder de Ellbrug over het kanaal, de Sebastiaanstraat en de Antoniusstraat, die als onveilig worden ervaren. Daarnaast veroorzaakt groot verkeer, zoals van loonwerkers en vrachtwagens, zorg en irritatie bij de inwoners.

(foto: RTV Midden-Limburg)

Na een oproep in diverse media zijn er 23 uitgebreide reacties bij de gemeente Leudal binnen gekomen. Die zijn door de dorpsraad gebundeld en recentelijk met de verantwoordelijk wethouder besproken.

Wethouder Heleen Wijers-van der Linden: “In Ell hebben bewoners aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in hun gemeenschap door middel van reacties aan de dorpsraad. Verschillende punten zijn naar voren gekomen, waaronder de Ellbrug over het kanaal, de Sebastiaanstraat en de Antoniusstraat. Deze worden als onveilig ervaren. Daarnaast vormen groot verkeer, zoals loonwerkers en vrachtwagens, een bron van zorg en irritatie voor de inwoners. Op woensdag 12 juli zijn afgevaardigden van de dorpsraad over deze aandachtspunten met mij in gesprek gegaan. Een gesprek dat ik als constructief en samenwerkend heb ervaren en waarbij er aandacht gegeven is aan de geschetste zorgen. Als gemeente zetten we ons in om de verkeersveiligheid in Leudal en dus ook in Ell waar mogelijk te verbeteren. Gezamenlijk gaan we kijken en werken aan passende oplossingen, zodat Ell in dit geval een veilige en aangename gemeenschap blijft voor iedereen.”

Gedrag

Er zijn verschillende afspraken gemaakt, blijkt uit onderstaand overzicht van de gemeente Leudal.

Ellbrug

De Ellbrug is verkeersveilig ingericht met een fietsstrook en verkeerslichten. Maar niet iedereen houdt zich aan de regels: er wordt regelmatig door rood gereden. Er is gecontroleerd door de politie, en de gemeente heeft gevraagd om hier vaker te controleren.

Sebastiaanstraat/Antoniusstraat

In deze straten wordt in het najaar een verkeerstelling gehouden, om cijfers te krijgen over zowel snelheid als type verkeer (licht, middelzwaar of zwaar). Op basis hiervan kijkt de gemeente of, en zo ja, welke maatregelen kunnen worden getroffen. De scheve trottoirs op de Sebastiaanstraat worden recht gelegd.

Zwaar verkeer

In 2024 gaat de gemeente onderzoek doen naar de mogelijkheden om vrachtverkeer in de kernen te weren. Dit onderzoek gebeurt in alle kernen, maar Ell heeft prioriteit. Uit het onderzoek moet duidelijk worden of er alternatieve routes mogelijk zijn rond Ell, en of vrachtverkeer in de kern Ell geweerd kan worden.

Buitengebied

Op verschillende locaties in het buitengebied worden binnenkort hiaten in het wegdek aangepakt. De Hoogstraat en Baldersstraat worden in het najaar geteld, zodat de gemeente over zowel snelheid als type verkeer (licht, zwaar) cijfers heeft. Op basis hiervan wordt bekeken of en welke maatregelen de gemeente kan nemen.

(bron: gemeente Leudal)

Dit bericht delen:
Scroll naar boven