Verdiepte ligging N280 Roermond open voor verkeer.

Vrijdagochtend rond 05.30 uur reden de eerste auto’s door de verdiepte ligging van de N280 in Roermond. Prachtig om te zien hoe de eerste auto’s en vrachtwagens onder de nieuwe kruising Wilhelminasingel doorreden.

Een mooie mijlpaal voor het projectteam, bestaande uit de Provincie LimburgGemeente Roermond en aannemerscombinatie Heijmans en Ploegam BV, maar natuurlijk vooral voor de stad zelf! De nieuwe, heringerichte N280 krijgt steeds meer vorm.

De verdiepte ligging is deels (1 rijbaan) opengesteld om ruimte te maken voor de volgende werkzaamheden. Dit weekend wordt hard doorgewerkt door onze mensen om het asfalt op te breken aan de zuidkant van de N280, zodat de hinder van geluid en trillingen tot dit weekend beperkt blijft.

Doel van het project is om de veiligheid, doorstroom, bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad te vergroten. De belangrijkste aanpassingen zijn het scheiden van plaatselijk en doorgaand verkeer, twee nieuwe ongelijkvloerse kruisingen (Schipperswal en Wilhelminasingel) en de verhoging en herinrichting van Looskade en kruising Buitenop.

Naar verwachting wordt het project aan het einde van dit jaar (2020) grotendeels opgeleverd, waarbij de afwerking nog in 2021 moet plaatsvinden. Dat is een enorme inhaalslag op de oorspronkelijke planning, waarbij de weg pas in 2021 werd opgeleverd.

Dat is alleen maar mogelijk geweest dankzij slimme versnellingstechieken, een goede samenwerking tussen de aannemerscombinatie (“Werkend Hardt”), de Provincie en de gemeente Roermond en uiteraard ‘last but not least’ de medewerking en het begrip vanuit de omgeving.

Verdiepte ligging N280 Roermond open voor verkeer

Yes! De verdiepte ligging N280 Roermond is geopend voor verkeer!Bekijk snel dit filmpje waarbij projectverantwoordelijken gedeputeerde Hubert Mackus (Provincie Limburg) en wethouder Angely Waajen (gemeente Roermond) hier iets over vertellen. #trots #hardgewerkt #wezijnerbijna #roermond #n280 Vrijdagochtend rond 05.30 uur reden de eerste auto’s door de verdiepte ligging van de N280 in Roermond. Prachtig om te zien hoe de eerste auto’s en vrachtwagens onder de nieuwe kruising Wilhelminasingel doorreden. Een mooie mijlpaal voor het projectteam, bestaande uit de Provincie Limburg, Gemeente Roermond en aannemerscombinatie Heijmans en Ploegam BV, maar natuurlijk vooral voor de stad zelf! De nieuwe, heringerichte N280 krijgt steeds meer vorm. De verdiepte ligging is deels (1 rijbaan) opengesteld om ruimte te maken voor de volgende werkzaamheden. Dit weekend wordt hard doorgewerkt door onze mensen om het asfalt op te breken aan de zuidkant van de N280, zodat de hinder van geluid en trillingen tot dit weekend beperkt blijft. Doel van het project is om de veiligheid, doorstroom, bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad te vergroten. De belangrijkste aanpassingen zijn het scheiden van plaatselijk en doorgaand verkeer, twee nieuwe ongelijkvloerse kruisingen (Schipperswal en Wilhelminasingel) en de verhoging en herinrichting van Looskade en kruising Buitenop. Naar verwachting wordt het project aan het einde van dit jaar (2020) grotendeels opgeleverd, waarbij de afwerking nog in 2021 moet plaatsvinden. Dat is een enorme inhaalslag op de oorspronkelijke planning, waarbij de weg pas in 2021 werd opgeleverd. Dat is alleen maar mogelijk geweest dankzij slimme versnellingstechieken, een goede samenwerking tussen de aannemerscombinatie (“Werkend Hardt”), de Provincie en de gemeente Roermond en uiteraard ‘last but not least’ de medewerking en het begrip vanuit de omgeving. Daar zijn we ongelooflijk trots op en blij mee!

Gepostet von N280 Roermond am Samstag, 11. Juli 2020

Dit bericht delen:
Scroll naar boven