Vanaf 10 december nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in Limburg

Per zondag 10 december is er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in Limburg. Er komt er onder andere een directe busverbinding tussen bedrijventerrein Avantis en station Heerlen. De huidige OV-lijntaxi’s (“de belbus”) worden allemaal opgewaardeerd naar vaste bussen wat een flinke kwaliteitsverbetering zal geven.

Belangrijke wijzingen bus regio Midden-Limburg •Alle ov-lijntaxi’s (“belbussen”) worden een vaste bus Daarmee vervalt de noodzaak om vooraf te reserveren. De lijnen en gebieden waar deze opwaardering naar vaste bussen worden ingezet zijn onder andere: Maastricht-Kanne/Bemelen, St. Odiliënberg-Echt, Echt-Koningsbosch-Maria Hoop, Susteren-Maaseik, Siebengewald, Evertsoord-Horst-Lottum, Merselo-Venray-Blitterswijck.

Belangrijke wijzigingen trein • RS11| Roermond-Venlo-Nijmegen (Maaslijn) De dienstregeling blijft hetzelfde als in 2022 en 2023. In de drukste periode van het jaar (na de zomervakantie tot de kerstvakantie) wordt de volledige dienstregeling met alle treinen gereden op de Maaslijn. In de tweede helft van het schooljaar (na de kerstvakantie tot de zomervakantie) rijdt de kwartierdienst tussen Nijmegen en Venray in de brede ochtend- en middagspits (06:00u-11:00u en 14:00u-19:00u).

Nachttrein naar Schiphol rijdt door De Nachttrein tussen Maastricht – Schiphol  en v.v. rijdt ook het komend jaar vanaf  01.00 uur, één keer per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Na vertrek uit Maastricht stopt de trein in Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid en komt deze om 3:23 uur op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein tussen 05.11 en 07.30 uur terug. Reizigers kopen hun vervoersbewijs via reis-app glimble (www.glimble.nl).

Informatie in de reisplanners en op de website Voor deze nieuwe dienstregeling wordt een speciale pagina aangemaakt met de belangrijkste wijzigingen, deze is vanaf woensdag 22 november, 10:00u te vinden op arriva.nl/dienstregelinglimburg De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Voor actuele reisinformatie bekijkt de reiziger de  website van Arriva en/of de schermen in de bussen en treinen voor de actueel geldende reisinformatie. bron: Arriva

Dit bericht delen:
Scroll naar boven