Uitreiking Maasgouw Sculptuur aan Ted Scheeren

Vandaag heeft de heer Ted Scheeren bij zijn officiële afscheid als voorzitter van de schutterij St. Joris uit Wessem, uit handen van burgemeester S.H.M. Strous, als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet de Maasgouw Sculptuur ontvangen.

Foto: René Beckers

De Maasgouw sculptuur wordt uitgereikt aan speciale gasten of inwoners die iets bijzonders hebben betekend, of nog steeds betekenen en die een positieve kracht zijn voor Maasgouw. De sculptuur heeft de vorm van een druppel. De druppel staat voor het water; het water van de Maas als verbindende factor binnen de gemeente Maasgouw. Maar water is ook een belangrijke voorwaarde om te kunnen leven.

In de afgelopen 10 jaar is de sculptuur slechts 10 keer uitgereikt. Zo heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix de sculptuur ontvangen bij haar bezoek aan Thorn in 2011.

De heer M.J.G. (Ted) Scheeren ontving in 2004 voor zijn inzet voor schutterij St. Joris Wessem de onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit jaar neemt hij afscheid als voorzitter van de schutterij. De heer Scheeren heeft zich de afgelopen 53 jaar niet alleen ingezet voor de schutterij, maar ook voor de gemeenschap van Wessem; als voorzitter van de Stichting Cultureel Erfgoed Wessem, voorzitter van de Wessemer Oad Prinse en als raadslid in de voormalige gemeente Heel.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven