UIT DE KOERS VAN TOEN door Wiel Verheesen (80)

Vanaf zondag 24 mei zult u om de twee weken de rubriek UIT DE KOERS VAN TOEN van Wiel Verheesen kunnen lezen op de website www.ml5.nl en op de facebookpagina van ML5.

Wie is Wiel Verheesen

Sportjournalist Wiel Verheesen uit Merum-Herten (1939) ging rond de eeuwwisseling met vervroegd pensioen bij het Limburgs Dagblad in Heerlen, de krant waar hij bijna dertig jaar in dienst was. Eerder werkte hij als freelance-verslaggever, vervolgens op loonbasis  bij de Maas- en Roerbode in Roermond en De Nieuwe Limburger in Maastricht, de voorlopers van het huidige dagblad De Limburger.

Wiel Verheesen – die intussen al  enkele decennia in Heerlen woont – was in zijn vak een allrounder. Hij volgde de voetbal- en hippische sport van nabij en onder meer met de handballers van V&L uit Geleen, Sittardia én de damesploeg van het roemrijke Swift uit Roermond trok hij in de jaren zeventig, tachtig door heel Europa. Maar bovenal verwierf hij naam als wielerjournalist. Negentien keer volgde hij de Tour de France. Nog vaker was hij in andere etappekoersen present, alsook bij  wereldkampioenschappen en klassiekers. Na zijn pensionering schreef hij diverse (sport)boeken waarvan  ’Limburg en de Tour’ en ’Pony in het peloton’ nog vrij recent zijn, evenals het jubileumboek ’Vijftig jaar Amstel Gold Race’ dat hij in 2016 met zijn collega’s Bennie Ceulen en Raymond Kerckhoffs uitbracht.

Hoewel hij de tachtigste verjaardag al achter de rug heeft timmert Wiel Verheesen als spreker en columnist trouwens nog steeds aan de weg, o.a. met een rubriek waarin hij wielerwedstrijden uit het verleden weer voor het voetlicht brengt. U mag er van genieten.

Scroll naar top