TOURTOCHT VOOR SCOOTMOBIELEN EN ELEKTRISCHE ROLSTOELEN GPM gaat door.

Het Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) organiseert dit jaar voor het veertiende jaar een mooie tourtocht voor scootmobielen en elektrische rolstoelen door de gemeente Maasgouw en omgeving. De tocht vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 augustus.

Nadat het gevreesde Coronavirus ervoor zorgde dat de geplande tourtocht in mei geen doorgang kon vinden, kiest de organisatie er voor om te voldoen aan de grote vraag van deelnemers en onder strikte voorwaarden op 22 augustus een mooie tocht te organiseren vanaf het startpunt Kerkplein in Maasbracht aan de haven. De tocht voert de deelnemers over de sluis richting Stevensweert waar bij De Hompesche Molen een pauze wordt ingelast met koffie en vlaai.

Onder begeleiding van een tweetal gidsen van Vereniging Natuurmonumenten wordt hierna natuurgebied Molenplas bezocht, waar verleden jaar een rolstoeltoegankelijke route is gerealiseerd.
De gidsen zullen informatie geven over het ontstaan van de Molenplas en over de flora en fauna in het gebied. Al naar gelang de grootte van het aantal deelnemers zal de groep in delen worden rondgeleid.
Hierna zal de tocht via Ohé en Laak uiteindelijk weer in Maasbracht aan het Kerkplein eindigen.

Tijdens de tourtocht zal er ruim de tijd zijn om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met mederijders die u nog niet eerder was tegengekomen. De tourtocht wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd, en daarom is de organisatie verheugd dat ook dit maal weer belangeloos wordt meegewerkt door de EHBO, de dames van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Maasgouw e.o. en de onmisbare begeleiders. Ook zal er weer een rolstoelbusje meerijden om onfortuinlijke pechvogels heelhuids thuis te brengen bij noodgevallen.

Was u verleden keer niet in de gelegenheid of aarzelde u nog om mee te gaan? Nergens voor nodig! Neem deze drempel en rij met ons mee. De tourtocht vindt plaats op zaterdagmiddag 22 augustus. We starten om 13.30 uur, als vanouds vanaf het Kerkplein in Maasbracht. Aan alle deelnemers de oproep: zorg dat de accu van uw scootmobiel of elektrische rolstoel geladen is!

Aanmelden is mogelijk bij onze bekende adressen:

Erik Verhees (coördinator), Linne 461724
Jos Boderie, Maasbracht 463284,
Piet van Gassel, Maasbracht 463130

Tot ziens op zaterdag 22 augustus bij de tourtocht voor scootmobielen en elektrische rolstoelen, een vrijwilligersinitiatief van de Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw.

Foto: FP pagina Gehandicapten Platform Maasgouw

Dit bericht delen:
Scroll naar boven