Toon Hermanshuis Roermond vanaf 1 juni weer open

Nu de verspreiding van het coronavirus lijkt te stabiliseren en de overheid de maatregelen versoepeld, zijn wij verheugd te kunnen mededelen dat ons huis weer opengaat! Wij mogen onze gasten verwelkomen vanaf 1 juni 2020 in het Toon Hermans Huis te Roermond. Wij zijn voorlopig alleen op de dinsdag en donderdag geopend voor onze bezoekers. Op deze dagen zijn we uiteraard ook telefonisch bereikbaar.

Met de inachtneming van de richtlijnen van de Rijksoverheid en de adviezen van branchevereniging IPSO, zal nauwgezet deze openstelling en de wijze waarop het aanbod wordt georganiseerd stapsgewijs en niet sneller dan verantwoord georganiseerd worden. Om deze reden is onze ondersteuning momenteel anders georganiseerd dan de gasten gewend zijn. Er wordt gestart met de gespreksgroepen lotgenoten en gereguleerde inloop. De activiteiten gaan afhankelijk van de actualiteit weer in september van start. Spontaan binnenlopen is helaas nog niet mogelijk. Als men op bezoek wil komen kan contact opgenomen worden met het Toon Hermans Huis voor het maken van een afspraak.

Ons huis is op dinsdag geopend van 9.30- 17.00 uur voor de gespreksgroepen lotgenoten en 1 op 1 gesprekken met de psychotherapeute. De gasten kunnen op afspraak met de psychotherapeute deelnemen aan de groepsbijeenkomsten of een 1 op 1 gesprek. Het vooraf kenbaar maken is noodzakelijk om te voorkomen dat er te veel deelnemers zijn bij een bijeenkomst.

Donderdag is het huis geopend van 9.30-17.00 uur om binnen te lopen voor een gesprekje met een gastvrouw. Gasten zijn op afspraak van harte welkom in de ochtend (9.30-12.30 uur) of in de middag (13.00-17.00 uur). Buiten activiteiten in de tuin zijn tijdens deze inloop evt. mogelijk, bijv. schilderen en tekenen, handwerken, gezelschapsspel, enz. Uiteraard kan er ook buiten een kopje koffiegedronken worden in onze mooie stadstuin.

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen zijn er diverse richtlijnen en maatregelen en opgesteld. Welke maatregelen treffen wij zoal?

  • Een gespreksgroepje mag maximaal bestaan uit 3 personen (excl. psychotherapeute)
  • In de woonkamer mogen max 4 personen aanwezig zijn
  • Per dagdeel is een gastvrouw of heer aanwezig
  • Tijdens de inloop kunnen per dagdeel max 3 gasten terecht
  • Altijd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden
  • Vrijwilligers en gasten komen niet naar het huis als zij (milde) klachten hebben, maar ook als een van de huisgenoten klachten heeft
  • Mogen in de gang niet meer dan 2 personen aanwezig zijn
  • Vanwege de smalle gangen in het huis wordt “éénrichtingsverkeer” ingesteld. Door de voordeur komen mensen naar binnen en door de achterdeur gaat men naar buiten
  • In principe worden geen beschermingsmiddelen gebruikt tijdens de gesprekken. Het handhaven van de minimale afstand van 1,5 meter biedt voldoende veiligheid. Men is vanzelfsprekend vrij in de keuze om mondkapje of handschoenen te gebruiken binnen het huis

Wij hopen niet dat deze maatregelen u ervan zullen weerhouden om ons huis te bezoeken. Wij zouden het ook het fijnste vinden zonder al deze ‘regeltjes’ ons huis te kunnen openstellen, maar deze zijn jammer genoeg (nog) noodzakelijk om uw en onze veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen.

Het Toon Hermans Huis kijkt ernaar uit om de deur weer te openen en de gasten weer op een (verantwoorde) manier te ontmoeten!!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven