Toekomstbestendigheid Willem Alexanderhaven in Roermond

Verschillende partijen willen een totaalplan voor de haven  maken. Een plan dat  meerwaarde heeft voor het hele havengebied en dat mogelijk in aanmerking kan worden gebracht voor Europese subsidie.

De gemeente Roermond heeft hiertoe het initiatief genomen. Samen met bedrijven is in de achterliggende periode bekeken hoe een dergelijke samenwerking vorm kan worden gegeven.

De provincie Limburg is inmiddels aangehaakt bij het initiatief. Het voorstel raakt namelijk veel provinciale beleidsdoelstellingen, op het gebied van onder andere mobiliteit en economische ontwikkeling.

Ook Waterschap Limburg heeft belang bij de plannen. Immers de Willem Alexanderhaven heeft een urgente opgave in het kader van hoogwaterbescherming als onderdeel van de bescherming van Roermond. De huidige kering is op dit moment niet hoog en sterkt genoeg.

De eerste stap naar het totaalplan is een onderzoek dat de provincie uitvoert naar de oprichting van een openbaar havenbedrijf. Dit kan voor de zomerperiode van 2020 worden afgerond. De uitkomsten van dit plan worden gebruikt voor de verdere uitwerking van de plannen voor een aanvraag voor de Europese subsidieregeling voor het einde van het jaar.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven