“’t Verhaol van Noor en ‘t coronavirus”

Komende week is het herfstvakantie en gezien de aangescherpte Coranoaregels is iedereen in min of meerdere mate aan huis gekluisterd. Een mooi tijd om een boek te lezen, ook voor de kinderen. Daarom herhalen wij graag nog eens onze publicatie van 6 oktober j.l over het kinderboek “’t Verhaol van Noor en ‘t coronavirus”

Het het coronavirus zorgt voor onzekere tijden; ons hele dagelijkse leven is in korte tijd ingrijpend veranderd en we weten nog niet hoe lang dit allemaal zal duren. Samen proberen we vorm te geven aan de “anderhalve meter-samenleving”. Ook voor kinderen is het soms spannend en onzeker.

 

Het voorleesboek “’t verhaol van Noor en ’t coronavirus” is geschreven om kinderen, ouders en professionals hierbij te helpen. Het vertelt op een begrijpelijke manier wat een virus is en wat we ertegen doen in Nederland, en met welke richtlijnen. Het geeft ook woorden aan de gevoelens van onzekerheid van kinderen en het laat zien dat er nog steeds veel leuke dingen zijn. Ook wordt er uitleg gegeven over de Intensive Care, het waarom van handen wassen en het gebruik van mondmaskers.

“’t Verhaol van Noor en ’t coronavirus” is geschreven in het Roermonds dialect. Taal is emotie en het dialect zorgt in deze onzekere tijd juist voor nabijheid en geruststelling. Het kan kinderen helpen om ‘grip te krijgen’ op een onzekere situatie. Het is ook fijn voor ouders en opa’s en oma’s, om juist zo’n ingewikkeld onderwerp als corona, eenvoudig aan hun (klein)kind te kunnen uitleggen in het dialect. Het boekje is ook een mooi aandenken aan een uitzonderlijke tijd, die grote impact heeft op ieders leven.

’t Verhaol van Noor en ’t coronavirus” is te koop bij:

  • Boekhuis de kleine Tovenaar – Hoekstraat 3, Maasniel
  • Boekhandel-antiquariaat Boom – Neerstraat 31A, Roermond
  • De Poppendokter – Munsterplein 22, Roermond
  • Plantage boekhandel – Neerstraat 52 A, Roermond
  • Primera Roermond – Beekweg 12, Maasniel
  • VVV Roermond – Markt 17, Roermond
  • Tuincentrum Daniëls – Herkenbosscherweg 4, Vlodrop

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top