Synthese biedt ondersteuning bij thuisadministratie in Leudal

Synthese is een welzijnsorganisatie in Noord- en Midden-Limburg die onder andere ondersteuning biedt bij initiatieven in buurt, dorp of wijk en bij het vormgeven van een aangename leefomgeving.

Hulp nodig bij de thuisadministratie?

Vaak zijn er nieuwe regels, vergoedingen en wijzigingen die per organisatie of gemeente verschillen. Dit kan het moeilijk maken om het overzicht te houden op de persoonlijke administratie en financiën. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, het niet goed beheersen van de Nederlandse taal, verlies van werk of het verlies van een naaste. Maar ook door een ziekte of beperking kan het (tijdelijk) moeilijk zijn de administratie op orde te houden. Of denk aan de digitale kloof die door snelle ontwikkelingen heel gauw kan ontstaan.

Als er dan in jouw directe omgeving niemand is die je kan helpen, is het tijd voor een steun in de rug. Vrijwilligers van de Thuisadministratie bieden tijdelijk ondersteuning bij je thuis. Het doel van deze ondersteuning is dat je je eigen regie over de administratie versterkt of behoudt.

Het gaat om:

  • Helpen met het ordenen van de post en de financiële administratie door deze samen met jou door te nemen.
  • Een overzicht maken van de inkomsten en uitgaven.
  • Samen met jou kijken hoe je kunt voorkomen dat er schulden ontstaan.
  • Het geven van informatie over geldzaken en regelingen die bedoeld zijn om de lasten voor mensen met een minimum inkomen te verlichten.
  • Helpen met invullen van formulieren.
  • Er samen met de vrijwilliger naar toe werken dat je de administratie weer zelfstandig regelt.

Informatie en aanmelden
Na een gesprek met een medewerker wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor deze administratieve ondersteuning. Dan zal een vaste vrijwilliger contact opnemen en een afspraak maken. Deze ondersteuning is gratis en bestaat uit één of meerdere huisbezoeken.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven