Studenten Yuverta leren in de beroepspraktijk bij bijStox

Studenten van de opleiding Bloem, groen en styling van Yuverta mbo Heerlen en Horst  krijgen sinds dit schooljaar op locatie bij bijSTOX Roermond les. Zij krijgen één dag per  week theorie- en praktijklessen in een speciaal ingericht lokaal midden in de winkel.

De lessen worden gegeven door de vakdocenten van Yuverta. Door de lessen te verplaatsen van school naar bijSTOX, kunnen studenten de theorie beter koppelen aan de praktijk. Het doel van Yuverta is om de aansluiting met de beroepspraktijk hiermee te vergroten. Een leslocatie daadwerkelijk binnen een bedrijf uit de regio is voor meerdere opleidingen al gevonden en bevalt erg goed bij zowel de docenten, de studenten en de ondernemers die eraan meewerken.

Volgens docenten is de grootste winst dat studenten de theorie uit het lokaal meteen in de praktijk kunnen ervaren en toepassen. Ze krijgen hierdoor een completer beeld van de beroepspraktijk en zijn breder georiënteerd als ze de arbeidsmarkt betreden.

Studenten van locatie Heerlen en Horst worden samen in Roermond verwelkomd. De school wil studenten op allerlei manieren prikkelen om met en van elkaar te leren. Studenten leren de nieuwste technieken en vertalen die naar nieuwe ideeën en producten die commercieel interessant zijn of op gebied van design vooruitstrevend zijn.

Deze samenwerking is het begin van een langdurige relatie waarin zowel Yuverta als bijSTOX investeren in de toekomst van de branche. Hoewel in eerste instantie vooral de studenten zullen profiteren, verwachten de docenten van Yuverta ook zelf veel te gaan leren dankzij de samenwerking.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven