startstein 100 jaar Brandweer Heythuysen

De brandweer van Heythuysen viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Zondag 21 april werd bij de Missiekapel aan het KerkpleinOp deze plek  waar de brandweer 100 jaar geleden is ontstaan het officiële startsein gegeven door burgemeester Schmalschläger. .

In het kader van dit jubileum heeft vinden diverse festiviteiten en evenementen plaatst zoals een historische wandeltocht. Op 1 juni staat de Dorpstraat van de kerk tot aan het voormalig gemeentehuis in het teken: “Brandweer van het verleden naar het heden”. Bezoekers zien hoe de brandweer zich hier de afgelopen 100 jaar heeft ontwikkeld. Er zullen diverse brandweervoertuigen en -materialen opgesteld staan. Van de voertuigen en materialen die de brandweer lang geleden gebruikte, tot aan het nieuwe moderne materiaal van nu. Tussen al deze bezienswaardigheden zijn er diverse demonstraties te zien. Tijdens deze feestelijke dag zijn ook andere hulpverleningsorganisaties aanwezig, waaronder Politie, Ambulance en de reddingsbrigade.

Op 21 september wordt het feestjaar afgesloten met de landelijke finale van de brandweerwedstrijden. De negen beste teams uit Nederland gaan in Heythuysen met elkaar de strijd aan.

Bron: brandweer Heythuysen

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven