Start bouw van Windpark de Kookepan in Neer.

Morgenvroeg, maandag 31 augustus, start de bouw van Windpark de Kookepan in Neer. De locatie is een landbouwperceel tussen het bosgebied van de Kookepan en de Broekvenweg. Er worden in dit gebied drie windmolens gebouwd door Leudal Energie, een coöperatie met 450 leden. Projectleider Joost van der Stappen laat weten dat om acht uur ‘s morgens de plek van de molen wordt bepaald en vervolgens een gat wordt gegraven voor de fundering van de eerste windmolen, die 200 meter hoog wordt (paal+wiek). De drie windmolens maken over een jaar genoeg stroom voor 8000 huishoudens

Het onderstaande  filmpje is afgelopen zomer gemaakt op de Boerderijweg in Neer, waar reeds zeven windmolens in werking zijn door Egbert Hanssen.

#anderewind Het is zover. Morgenvroeg, maandag 31 augustus, start de bouw van Windpark de Kookepan in Neer. De locatie is een landbouwperceel tussen het bosgebied van de Kookepan en de Broekvenweg. Er worden in dit gebied drie windmolens gebouwd door Leudal Energie, een coöperatie met 450 leden. Projectleider Joost van der Stappen laat weten dat om acht uur 's morgens de plek van de molen wordt bepaald en vervolgens een gat wordt gegraven voor de fundering van de eerste windmolen, die 200 meter hoog wordt (paal+wiek). De drie windmolens maken over een jaar genoeg stroom voor 8000 huishoudens.Het filmpje hieronder heb ik afgelopen zomer gemaakt op de Boerderijweg in Neer, waar reeds zeven windmolens in werking zijn.

Gepostet von Egbert Hanssen am Samstag, 29. August 2020

Dit bericht delen:
Scroll naar boven