Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond

Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan. Hiermee kwam een einde aan de Tweede Wereldoorlog in toenmalig Nederlands-Indië en daarmee in het Koninkrijk der Nederlanden. Alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië worden op 15 augustus herdacht bij het Indisch Monument in Den Haag.

Op 15 augustus 2020 is dit precies 75 jaar geleden. In verschillende steden in Nederland spelen stadsbeiaardiers daarom die dag het concert ‘Tong Tong en Carillon’ dat hier speciaal voor is gecomponeerd door Sinta Wullur en Renadi Santoso.

In Roermond speelt stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns tussen 12.00 en 12.30 uur het herdenkingsconcert vanuit de toren van het stadhuis op de Markt. Het Wilhelmus, Bengawan Solo en ‘Arm Den Haag’ van Wieteke van Dort zal dan te horen zijn. Het concert dat in opdracht van Stichting Tong Tong is geschreven en mede tot stand kwam met steun van de Gemeente Den Haag en het Prins Bernhard Cultuurfonds, wordt ook gespeeld vanaf de Martinitoren in Groningen, de Domtoren in Utrecht en in Venray.

Eerder op de ochtend van 15 augustus, bij zonsopkomst om 6.23 uur, spelen doedelzakspelers het nummer ‘When the Battle’s over ’. Zij doen dit in het Herdenkingspark Roermond aan de Maastrichterweg. Het is een wereldwijd initiatief ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Foto: VVV Midden Limburg

Dit bericht delen:
Scroll naar top