RWS en Waterschap Limburg houden waterstanden nauwlettend in de gaten

Zoals elk jaar in de wintermaanden hebben we te maken met stijgende waterstanden. De waterstanden worden door Rijkswaterstaat en Waterschap nauwkeurig in de gaten gehouden. Naar verwachting gaan de waterstanden de komende dagen niet boven de 1500m3 komen en zelfs weer dalen. Voor meer informatie over de waterstanden kijk op: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterdata-en-waterberichtgeving/waterbericht/rijn-maas

Maas

Na de de eerste piek op 5 januari, is gisteren een tweede afvoergolf St. Pieter gepasseerd. De gevallen regen en sneeuw, en het bovenstroomse stuwbeheer, hebben gezorgd voor een aanzienlijk hogere afvoer dan gisteren werd verwacht. De afvoer bij Sint Pieter steeg gisterochtend zeer snel, met uiteindelijk een maximum van 1415 m3/s, en is daarna gestabiliseerd rond 1350 m3/s. De afvoer zal nu langzaam dalen. Door stuwbeheer bij Lixhe gaat de afname stapsgewijs, en kan de afvoer enige fluctuaties vertonen.

Stuw Belfeld en Roermond kunnen niet worden gestreken, de scheepvaart wordt gestremd.

Uiterwaarden bij Roermond lopen gedeeltelijk onder water. Dit gebeurt in het algemeen bij afvoeren van 1000 m3/s. Van Sint Pieter tot Roermond doet het water er 20 à 24 uur over.

Rijkswaterstaat en het waterschap houden de situatie nauwlettend in de gaten

Kijk voor de actuele afvoeren op waterinfo.rws.nl(externe link)

Klik hier(externe link) voor het actuele statusbericht van de Maas.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven