Roermond verhalenbundel HarteLief van Renée Gellings

Hartelief van Renée Gellings valt op door het bijzondere formaat, de lieve kaft, de humor en, ondanks de soms zware onderwerpen, positieve toon die door veel van de verhalen heen sijpelt.

Hartelief is een verhalenbundel vol korte en afwisselende leesmomentjes: een gevarieerd palet aan korte verhalen aangeboden, waarin voor iedereen wel iets herkenbaars te bespeuren valt.

Alle verhalen hebben een eigen karakter, van vriendelijk en jeugdig, zoals de hierboven genoemde verhalen, tot ontroerend als het gaat om huiselijk geweld of een beetje griezelig zoals Het Droomhuis. Toch blijft de bundel, ondanks dat alles, voor het overgrote deel eveneens geschikt voor de jongere lezers.

Ook komen in de bundel korte verhalen over onder andere trauma, borderline, ontvoering en een potentiële loverboy voorbij. Dit wordt allemaal in gemakkelijke bewoordingen verteld en dat kan hier en daar soms ietwat simpel overkomen. Maar als je bedenkt dat deze bundel eigenlijk grotendeels geschikt is voor alle leeftijden, dan is de toon misschien gewoon precies goed.

Hartelief doet een beetje denken aan een verzameling van columns, korte verhalen en kleine levenslessen in een tijdschrift.

Door de variatie en de toegankelijke vertelwijze zal Hartelief veel verschillende lezers aanspreken. Of dat nu om zelf of om voor te lezen is. Op de achterflap vertelt Renée Gellings dat de bundel een mix van fictie en non-fictie in zich draagt. Op welk verhaal wat van toepassing is, wordt niet helemaal duidelijk. Maar het is ook wel leuk dat dit, net als de kleine teasers aan het begin van elk verhaal, voor een beetje mysterie zorgt.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven